“Labyrinten” på Teater Grob

Teater Grob har altid haft en forkærlighed for det hyperrealistiske hverdagsdrama. Ikke socialt indigneret køkkenvask-realisme, men middelklassen sat under hverdagslup. Det er blevet til mange remuerter for deres niche i dansk teater.

“Labyrinten” lægger sig i første halvdel fint i følge af denne tradition. Vi er en i flot daglistuescenografi hos den succesfulde hjemmepraktiserende psykolog med ny kæreste og en ny patient, som langsomt får fremstammet sin incesthistorie. Der bliver spillet 5-stjernetde første 50 minutter, hvor stykket stadig har en rimelig thriller-historie, så begynder den fortællemæssige deroute for at kulminere i fuldstænding urimelig slutscene.

Skuespillet er glimrende på trods af den urimelige historie, men man må tage sig til hovedet over, at ingen har foretaget den barmhjertighedsgerning at fjerne slutscenen. 

Se hele stykket, hvis du er Grob-fan og nægter at tro på, at en dårlig sidste scene kan ødelægge det forudgående, resten bør efter en time bare lade tankerne flyve andet sted og have dejlig teateraften på trods. 

Efterklang leverer praktisk underlægningsmusik.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering3 teatersæder

“Labyrinten” på Teater Grob, Nørrebrogade 37
26. februar – 2.april 2011

Iscenesættelse: Niels Anders Thorn

Billetter

Skriv et svar