“Sommerballet 2014 – GRAVITY” på Bellevue Teatret

Der svært at sætte dans til live-musik, musikken kommer nemt til at stjæle udtrykket, specielt hvis  det er pop- eller rockmusik med stærkt vokalt centrum. Det lykkes dog alligevel ofte, Mute Comp, for eksempel, har nærmest gjort det til at varemærke at give rockkoncerten og dansforestilingen et ligeværdigt udtryk.

Sommerballetten 2014 er langt mere koncert med Mads Langer, end det er en dansforestilling af Anja Gaardbo. Hendes koreografi leverer ikke visuel fortælling, som i en teaterkoncert. Den skaber ikke billeder og udtryk som i en danseforestilling. Trin er der ikke mange af, der er flere store armbevægelser og de samme spraglede kapper, der bæres ud i en uendelighed. Man har som tilskuerne svært ved at se ideen med den visuelle dimension.

Til gengæld får vi en flot koncert med Mads Langer:  Den ørefængende radiopop leveres i mere melankolske udgaver end studieversionerne. Han brænder igennem vokalt, selvom han er lidt begrænset af brugen mircoporter, en rigtig mikrofon ville have lettet skiftene mellem falset og fuldregister, og måske givet ham mulighed for at agere mere på scenen.

Fans af Mads Langer bør straks købe billet. Hvis man allerede har købt billet og regner med at se noget godt dans som i tidligere års Sommerballet, så forær billetten væk til en fan. Forestillingen kommer let til at føles lidt vanskabt, når musikkens ordentlighed drukner i en al for løs billedside.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering    3 teatersæder

“Sommerballet 2014 – GRAVITY” på Bellevue Teatret, Strandvejen 451, 2930 Klampenborg

Instruktion & Idé: Alexander Kølpin.
Koreografi: Anja Gaardbo
Musik: Mads Langer m.fl.
Billetter: 195-370 kr.

 

Mads Langer
Mads Langer

 

Skriv et svar