“Stormen” på Østre Gasværk Teater

Teater Meridiano’s kunstneriske leder Giacomo Ravicchio sender med sin version af ShakespearesStormen” et broget teatralsk narreskib ind på det store scenehav i gasbeholderen. Det er 4 teatergrupper med baggrund i commediadell arte, kinesisk akrobatik , musikteater, og almindeligt skuespil, som forløser “Stormens” trolde, natur- og menneskerfortælling. 

Vi får historien fortalt i morsomme, groteske og akrobatisk svimlende billeder. “Stormens”mange ord er skåret ned til prosa og reduceret til tilpas få scener og optrin, så der bliver tid til akrobatikken, trylleriet og de musikalske jokes. Alt fint tildigtet og tilpasset ånden i stykket. Orkestret leverer både underlægningsmusik og er genneført sjove, når de med orange parykker, ørnenæser og slidte cirkusuniformer spiller sørgemarch i  anledning af trompetens pludselige død. En gennemført rørende Meridianosk teateraften.

Det store MEN ved forestillingen er, at de ord, der er tilbage af Stormen, fremsiges i et tungt mix af chinglish og valby-engelsk. Dramaturgisk burde der være taget et radikalt valg, når replikkerne stivner i luften, som de gør her: Fjerne alle ord eller bruge en fortæller. Men når man abstraherer fra teksten: en rigtig dejlig teateraften.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 4 teatersæder

“Stormen”  gæstespil af Meridiano m.fl på Østre Gasværk Teater

12. januar  til 25. januar, 2011 kl 20.00 
Varighed: 2 timer 30 min

Billetter

Skriv et svar