“DRIFT” Kitt Johnson, Københavns Musikteater

Kitt Johnsons soloforestillinger er mere performance end dans, altid spændende afsøgninger af hendes egen krops udtryksevne: Kroppens overflade og kroppens nøgne form som en levende organisme, mere dyr og plante end civilisationskrop.

“Drift” indrager dog denne gang det kulturelle element i undersøgelsen af menneskets driftside. Forestillingen falder i tre dele: Først møder vi en afvisende kvinde i smuk pels, en pels som idet den skjuler kroppen åbner for det seksuelle, men som også er dyrepels og fremmed irritation, der må kastes væk. Anden del er Kitt Johnson på suveræn hjemmebane: Kroppen som hovedløs gople, et krabbende fantasifoster med eget svømmende liv under huden. I sidste del påklæder kvinden sig og samler sig som menneske igen.

Kitt Johnson og hendes faste komponist Sture Ericson har endnu en gang skabt en seværdig egenartet aldrig kedelig forestilling, som befæster hendes ry som en udsædvanlig begavet kropskunster, som enhver bør unde sig selv en time i selskab med. Kom af sted og se en menneskekrop lave former, du med garanti ikke har set før, og som du aldrig vil glemme.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering5 teatersæder

DRIFT, Kitt Johnson, solo på
Københavns Musikteater, Kronprinsensgade 7, 1114 København K.
15. – 30. april 2011,

Billetter 170 kr

Skriv et svar