“F.U.B.A.R. – Fucked Up Beyond Any Recognition” Mute Comp. i Dansehallerne

F.U.B.A.R bliver markedsført som andendelen af Mute Comp. Physical Theatre’s trilogi om verdens store kriminelle økonomier: sex, våben og narko. Men hvor førstedelen “Knock on Unpainted Wood” havde klare virkelighedsreferencer og fortælleglæde, er anden del mere optaget af drengens og mandens fascination af at lege med våben, se krigsfilm og spille krigsspil på consolen, end at fortælle noget om illegal våbenhandel. Det virkelige i denne fantasiforestilling er legen med det forbudte, en udforskning af det adrealinfyldte syndefald, det djævelske i en enhver besættelse: afhængigheden og den ubevidste fortabelse.

Forestillingen har nogle indelysende svagheder: dansen er klemt inde bag de vidunderligt spillende “Legendary Shack Shakers“, hvis punkede industrielle rockabilly kommer til at fylde mere end nødvendigt.  Flyt forsangeren ud til siden, så vi kan se den fascinerende testosterondunkende leg med splatterpistoler, overdrevne dræberrobotoutfits og alt hvad, der larmer når det falder.

Det er ikke en forestilling med dyb refleksion, den forskrækker heller ikke, men den har en ærlighed og umiddelbarhed i undersøgelsen af mandens krigsliderlighed i film og computerspil, og en fascinationen af det maskuline fællesskab for dets egen skyld, der gør den seværdig. Musikken er skønt støjende, og pigerne kan for en gang skyld kan tage deres tatoverede kærester med ud og se moderne dans, det er også en kvalitet.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 4 teatersæder

“F.U.B.A.R. – Fucked Up Beyond Any Recognition”
Mute Comp. i Dansehallerne fra 14. maj – 4. juni 2011 kl. 20
Biletter: Kr. 120 / Ung kr. 50 (ekskl. gebyr).
Billigdag tirsdag samt diverse gruppebilletordninger.
Varighed: 1 time og 10 minutter.

Skriv et svar