“In Absinthia”, teater Asterions Hus

Et tilbud om et glas absinth byder os velkommen i teatret  i en nedlagt marinekaserne langt ude på Refhaleøen, hvor teater Asterions Hus holder til, (der kører en gratis rød teaterbus fra Christianshavns Torv en halv time før forestillingen). Det er helt i forestillingens ånd. Beruselsen både besynges og besværges  i denne kombinerede teater- og danseforestilling, som vil have pant i sit publikum. Placeret i sofaer med lampetter som guirlander og andet udstyr fra århundreskiftet besynges Baudelaires diktum: Berus jer…. af 4 dansere i grønt absinthlys.

Det fine ved forestillingen er for det første, at den selv er en berusende blanding af alt muligt skøn kunst: Digte af Inger Christensen, musik af Gorecki og fortælleteater blandes med hårde og fine moderne dansetrin af Pernille Garde. For det andet, at den er klog nok til at vise beruselsens bagside, brandertens usharmerende umådehold, og for det tredje, at den gør flot brug af lys til at stemme og forstemme os, fra et lysende bord til slutsceneres flotte blackouts. Det er en visuel danse-teater-fortælling i poetisk sidelys

Hvis du aldrig har været ude at se København fra den anden side Lynetten, så er turen ud på Refhaleøen i sig selv en optur og forestillingen mere end en aften værd. Hvis der skal komme et enkelt aber dabei , så savner denne seer måske lidt mere erotisk glød og kød i udskejselserne. Men jeg vil ikke glemme det grønne lys: kom afsted, det er billigt, kun 120 kr. for magisk grønt danseteater. 

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 4 teatersæder

“In Absinthia” på teater Asterions Hus, Refshalevej 320 (teaterbus).
Ide og instruktion: Peter Kirk, Scenograf Pernille Garde.
Varighed: ca. 1t og 20 min.
Spilleperiode: 9. til den 19. februar 2012.
Billetter: 120 kr.

Skriv et svar