Klar Krig

Århusianske Von Baden gæstespiller på Teater Grob med stykket ”Let opklaring”, en voldsom, men vidunderlig teater-tour de force om Afghanistankrigen set med soldaternes øjne. Udgangspunktet for historien er det første hold danske soldaters ophold i det sydlige Afghanistan og de 35 dage de sad omringet af Taliban i byen Musa Qala.
Von Badens direkte ærlige spillestil og faste skuespillerhold omdanner ubesværet et flok konferenceborde til en rygende kampzone, hvor vi som tilskuere sidder midt i krydsilden mellem billederne af krigens barske virkelighed, soldaternes indbyrdes kammeratskab og forholdet til familierne derhjemme. Historierne bliver fortalt uden prædiken. Kun kontante konstateringer af livet i en militærlejr og i en krigszone.
Von Baden brager igennem alle tilskuerfiltre, viser os soldatens arbejde samtidig med, at de tegner fine portrætter af 4 mennesker.

Der er et sjældent velspillet stykke med ubetaleligt morsomme, men samtidigt alvorlige krigsportrætter – blandt andet går en en engelsk-irsk soldats velkomst-tirade til de danske soldater rent ind. Det er simpelthen overrumplende godt teater, for ikke at sige testosterontung teateropvisning.  Råt herrehørmende voksent virkelighedsteater: Styrt ind og se det.

“Let Opklaring” gæstespil af Von Baden, på Teater Grob, Nørrebrogade 37.

8.- 29. januar 2011, kl. 20.00.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering5 teatersæder

Billetter fra 120-175 kr.

Skriv et svar