“Om Baronessen”, Folketeatret, Hippodromen, derefter turne.

“Om Baronessen” er virkelig en lille teaterperle, som man skal skynde sig at købe billetter til. Den bliver snart udsolgt. Alt lykkes i denne opsætning, som Thor Bjørn Krebs har skrevet om venskabet mellem Thorkild Bjørnvig og Karen Blixen. Og ingen skal fortvivlet blive væk, selvom man er sluppet igennem danskundervisningen uden at læse en linie af de to. Denne forestilling kræver ingen litterære forudsætninger, og hvis man har, er man lige underholdt, teksten trækker lange gode spor i Blixensk livsvisdom og betoner den erotik, som må have været mellem dem.

To mennesker med en pagt, men samtidig på vej væk fra hinanden. Blixen er 64 år gammel, verdensberømt, livserfaren og p.g.a. syfilis berøvet sin seksualitet, men med en erotisk investering i Bjørnvig, som er er 32, nygift, midt i en skrivekrise, og i tvivl om, om han skal være forfatter eller tør magister. Samtalerne mellem dem er en blanding af one-liners og ord man kan leve og dø på, hendes morsomt tragiske og ramme, hans vaklende og ambitiøse.

Karen Lise Mynster er en skræmmende, oldgammel og stjerneskarp Karen Blixen, Pilou Asbæk en dejlig hvalpet og vægelsindet Thorkild Bjørnvig , mens debuterende Sofia Nolsøe får maksimalt ud af sin køligt mondæne Benedicte Jensen. Søren Iversen holder det hele lidt tilbage så erotikken og de åndelige kræfter ikke tager overhånd på scenen, og Stine Martinsens spejl- og tryllescenografi rammer det smukt ind.

Hvis man kun skal se en enkelt forestilling i år, så lad det blive denne. Det bliver sjældent større.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering Teaterbloggens vurdering 6 teatersæder

“Om Baronessen”, Folketeatret, Hippodromen.
Iscenesættelse: Søren Iversen
Spilleperiode: 15.12.11-28.01.12, kl. 19.30 på Folketeatret. Derefter turne
Billetter 245 – 295 kr.

Skriv et svar