“Presence”, Selene Muñoz i Dansehallerne

Selene Muñoz Presence

Styrt ud i Dansehallerne og se denne lille perle af dansefusion med den sjældent smukke og teknisk formidable spansk-danske flamencodanser og koreograf Selene Muñoz. Hvis du synes flamenco er en enerverende række af selvhøjtidelige maksimal-intense højdepunkter, så vil du her opleve flamenco med både sødme, sensualisme og fortælling sat i ramme af moderne dans. Forestillingen slutter på søndag, så tøv ikke med beslutningen om at tage af sted, selvom vejret opfordrer til årets sidste strandtur.

Selene Muñoz blev landskendt som flamencostjerne, da hun optrådte i TV i en velgørenhedsudgave af “Vild med Dans. Derudover har hun medvirket i sommerdansen i Politigården og koreograferet og danset i sommerballetten på Bellevue Teatret, sidstnævnte indbragte hende en reumert-nominering som årets danser i 2012. Hun er om nogen en crossover kunstner, der gerne arbejder på tværs af danseformer og musik.

Jeg ved ikke, hvad jeg er mest fascineret af ved forestillingen, om det er Munoz’ evne til som koreograf at forme en perlerække af smukke bevægelser og billeder i harmoni med musikken, som er moderne spansk guitarflamenco og livemusik af den svenske percussionist Stephan Jarl. Eller om det er hende selv, som den sødmefulde og teknisk brilliante flamencodanser, hun er. Hun har arme med sjælden udtryksevne og skønhed, og fødder som trommestikker.

Forestillingen består af række dansebilleder med flamencoen som hovedmotor blandet op med stærke indslag af klassisk ballet og moderne dans. Den begynder med en sjov lille skabelsesberetning, hvor to mennesker fødes ud af Munoz’ store flamencoslæb. Den skønne høje svenske moderne danser Jonas Örkner svejer og vejer sig selv i et stort spejl, derefter følger en pas de deux med Munoz i klassisk kvinde-mand elsker-hader hinanden. Den tredje figur danses af Teele Ude, kendt fra nøddeknækkeren i Tivoli, hun er en hel forestilling i sig selv. På klassisk tåspids forsørger hun at vokse sig højere med nye tåspidssko forestillingen igennem, måske som et barn, der prøver det at blive voksen, måske bare som et menneske, der forsøger at finde sig selv. Det hele med et vemod, der er så elskeligt og så ballet-teknisk brilliant, at man sidder med kæben helt nede på maven.

Hvad forestillingen handler om, er ikke så let at greje, måske om menneskets naturlige narcissisme som forudsætning for at blive sig selv og finde sammen med andre. Den skaber hele tiden nye overraskende stemninger for til sidst at ende i harmonisk familiær tre-enighed. Forestillingen inviterer i den grad til åbne øjne og ører og lade billeder, fortælling og musik fylde en. Som sagt, kom af sted. Det er en 1 time i bedste danseselskab.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 5 teatersæder.

“Presence”, Selene Muñoz i Dansehallerne.
Medvirkende: Selene Muñoz, Teele Ude, Jonas Örkner, Stephan Jarl
Koreograf: Selene Muñoz
Lysdesigner: Martin Danielsen
Kostumedesigner: by Luna
Producent: Selene Muñoz Danzart
Spilleperiode: Billetter: 40 – 195 kr.

Denne anmeldelse er også at finde på “Out and About”

Skriv et svar