Teateranbefalinger uge 40.

De 5 stjernede stunder er i denne uge samlet på Det Kongelige Teater. Der er desværre dynger af billetter, så du kan få det hele til den halve pris, hvis du køber billetter lige inden forestillingen.

Shakespeares Richard den III var årets forestilling ved forårets Remertprisuddeling, den går onsdag og fredag på Skuespilhusets Store Scene. Søren Sætter Lassen tager frydefuldt livet af det miste af sin familie, alene for hans grumhed skal man se forestillingen. Dramatens chef, Stafan Valdemar Holm, har iscenesat: Det bliver ikke meget større for 200 kr.

Fredag er der premiere på Dance2go, et forsøg på tiltrække nyt balletpublikum ved at servere crowdpleasere og godbidder fra balletten for kun 175 kr for en aften. Det er et rasende godt program:  Serenade af Balanchine for 17 damer i tyl til noget af Tjajkovskijs bedste musik, er både smuk og bevægende. Jorma Uotinens “Jord” er 15 herrer  i kilt, der danser rundt i en dynge jord til musik af Metallica spillet af en flok finske cellister . “Les Bras de Mer” til musik af Yann Tiersen er en uendelig smuk kærlighedsduet for bord,  stol, en mand og en kvinde. Den aften vil jeg selv glæde mig til: Det er trin, som både det vante og uvante balletpublikum kan leve og dø på.

Jeppe på Bjerget skal også have et ord med på vejen. Henning Jensen spiller Jeppe uden halm i træskoene og uden samfundmæssige undskyldninger: det er rasende godt. Jeg synes alene hans præstation er værd at gå i teatret for, og ikke, som Politikens Per Theil, lade resten af forestillingen bestemme bedømmelsen.

Ugens premierer kan ses her.

Uge 40 slutter  søndag den 10/10.

Skriv et svar