“Dæmoner” på Østre Gasværk Teater

Det er noget paradoksalt i at sidde i teatret og klukke af latter over et pænt ægtepar, der terroriserer hinanden og deres underboer. Men når teksten er fremragende, skuespillere ligeså og iscenesættelsen gennemlyser tekstens mange lag, så er det det muligt. Sådan en sjov teateraften er “Dæmoner”. Den sætter sig også begefter, som en let angst for selv at ende sådan som staklerne på scenen. Sådan skal en stor teateraften være. Umiddelbart underholdende og med eftertanke.

“Dæmoner er Lars Noréns selvstændige parafrase over to af det tyvende århundredes store dramaer om hadet i parforholdet: Strindbergs Dødsdansen“, og Edward AlbeesHvem er bange for Virginia Woolf“. Sammenlignet med forgængerne er “Dæmoner” mere lystspil med kaskader af morsomme parforholds-giftigheder og grotesk ondskabsfuld psykologisk terror ægteparret imellem. Teksten kan læses som en voldsom forstørrelse af rutinerede ægtepars sproglige hverdagsgnideri, “Tog du ikke en kop kaffe med til mig ?”, og den sadomasokistiske terroriseren par kan sætte i værk for at holde seksualiteten i live.

Lars Mikkelsen og Anette Støvelbæk spiller det barnløse havarerede ægtepar, hvis kærlighed har omsat sig til en rituel udveksling af ondskabsfulde fantasier. Som statister i deres hade- og lystfyldte excesser vælges lidt tilfældigt for denne aften det yngre underboægtepar spillet af Camilla Bendix og Peter Oliver Hansen. Alle fire vise gyldne øjeblikke af voldsomt morsomt tragisk menneskeliv.

Kom afsted ud på det Store Gasværk. Scenografien sørger for at det store rum også kan rumme dagligestuedrama. Stykket er lidt for langt, men det er rigtigt dejligt klassikerteater.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 5 teatersæder

“Dæmoner” på Østre Gasværk Teater,  Nyborggade 17 – 2100 Kbh Ø.
Iscenesættelse: Karen-Lise Mynster.
Spilleperiode: 14. april – 26. maj 2012, man-fre kl. 20.00, lør kl 17.00.
Billetter: 130- 350 kr. Husk der kan være halvpris på dagen fra kl. 14 på billetbillet.dk

 

Skriv et svar