“Blackout !”, Mute Comp. Physcal Theatre i Dansehallerne.

Hvor er det dog en vidunderlig koncert- og danseforestilling om ekstase og fortabelse, som tidligere Reumert-vindende Mute Comp. afslutter deres trilogi om sex, våben og narko med. Medrivende på alle måder i sin undersøgelse af rusens meningsløse velvære og abstinensernes hærgen. I stedet for en deprimerende danseforestilling om fornedrelse og tab bliver den til en eftertænksom sørgemarch med vingefang og smerte. Afhængigheden begynder altid med et ønske om beruselse, også når man ikke længere kan sige nej og eksistensen bliver en krabben af abstinenser og selvdestruktion, en tom hjertebanken.

Musikken er en integreret del af forestillingen og gør den til et gesamtkunstværk. Kirstine Stubbe Teglbjærg, MC Jabber (begge tidl. Blue Foundation) og Dodedrum spiller musikken live på scenen mens de glider ind og ud af dansen. Musikken er en blanding trip-hop, noise og guitar-indie og lige til at ønske som selvstændig udgivelse.

Der er så mange dele af denne forestilling, man kan fortabe sig i som tilskuer: Musikken, som er fremragende i sig selv, Kasper Ravnhøj, som den enestående danser han er eller koreografien med abstinensdansens spastiske krabben som et højdepunkt. Forestillingen har en ubønhørlig fremdrift, nærmest som en kanyle ind i den næste heroinrus.

Jeg kan kun anbefale denne dansekoncert om meningsløs velvære og livstruende afhængighed. Moderne dans er her vedkommende, mørk og interessant. Hvis du kun skal se en moderne danseforestilling i denne sæson, så bør det blive denne. Hvis du er trip-hop eller Blue Foundation fan, kan det blive årets koncert. Den kan tåle at blive set flere gange, så meget er der gang i. Der er foredrag og artist talks undervejs i spilleperioden.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 5 teatersæder

“Blackout !”, Mute Comp. Physcal Theatre i Dansehallerne.
Varighed: 70 minutter.
Spilleperiode: 14. – 28. april, 2012, Mandag – lørdag kl. 19.30. Onsdag kl. 12 og 19.30. Koreografi: Mute Comp. Physical Theatre i samarbejde med de medvirkende.
Dansere: Kasper Ravnhøj, Jacob Stage, Louise Hyun Dahl, Thomas Bentin m.fl.
Billetter her

Skriv et svar