“En kort en lang” på Nørrebro Teater

En kort en lang
En kort en lang

Ålborg Teater vandt en Reumert for denne musical i 2014, baseret på filmen af samme navn.  Den er nu flyttet til Nørrebro Teater med næsten det samme hold som i Ålborg. Og hvor er det en fantastisk dejlig forestilling, svingende, sjov og lige til at blive glad og (sorg)munter i låget af. En historie om, hvordan vi mennesker kan rode så meget rundt i egne følelser, at vi voldsomt sårer andres.

Fortvivl ikke hvis du ikke har set filmen: Muscialen virker også uden forkundskaber og handler om forholdets evige trekant, hvor én elsker en anden, der elsker en anden. Jørgen og Tom er brødre, på kanten til at blive gift med deres kærester, Jacob og Karoline, der en tåget julenat svigter brødrerne til fordel for en kærlig affære med hinanden. Omkring disse to par svinger vennerne – de fleste homoer med supermorsomme replikker – og fremragende musikere i flot koreograferede tableauer.

Niclas Bendixen har iscenesat forestillingen med et imponerende overskud, hvor et generøst opbud af gestiske detaljer farver handlingen følelsesmæssigt præcist. Der er en fantastisk spilleglæde i hele ensemblet, og en tiltro til figurernes følelser og genkendelighed, og en tiltro til at vi som publikum lader os bevæge. Martin Brygmands sange har så gode tekster, at vi som publikum bærer over med, at de ikke alle er lige så store hits som filmens landeplage “Vent på mig”

Kom af sted, der bliver spillet ud af røven på alle pladser, hvilket kompenserer for stykkets jammerlige dramaturgi,  det er sjovt, dejligt og aldrig kedeligt. Der er billetter fra 100 kr, en prispolitik som denne blog kun kan bifalde, så der er ingen undskyldning for ikke at komme af sted.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 5 teatersæder

“En kort en lang” på Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, København N
Instruktion: Niclas Bendixen.
Bearbejdelse af Hella Joof og Klaus Bondams film: Morten Kirkskov og Niclas Bendixen
Spilleperiode: 5.sept – 1.nov 2015, man-fre kl. 20.00, lø-sø kl 16.00
Billetter: 100 – 420 kr.

Skriv et svar