“SEX.VOLD.BLOD.SNASK” på Teater Får 302

Morsomt og civilisationskritisk teater om Singapore med transvestitter, sammenbrændte kvinder og nordpolsekspeditioner årgang 2020 er en sjælden opskrift på succes. Teater Får 302 fik dog en sådan med den Singaporianske forfatter Alfian bin Sa’at’s sjove, seksualiserede og sært begavede stykke i sidste sæson, og har med med god ret genopsat stykket..

Det camp og filmiske stykke i 6 scenebilleder rammer tilskueren på mange niveauer. Scenerne er nedslag i Singapores historie, fra to engelske damer ved århundredeskiftet over to japanske soldater under 2. verdenskrig til den omtalte nordpolsekspedition annon 2020. Gennemgående tematiseres et voldsomt normalitetspres – for ikke at sige normal-helvede – og reaktionen derpå, specielt en hæmmet seksualitet og tilsvarende inverse uhæmmede seksualitet. Alle  scenerne emmeraf  barok parodi på de propagandafilm bystaten Singapore laver om sig selv. En lyrisk homotranset filmparodi på Singapore er vel på kortform stilen.

Kamilla Bach Mortensens opsætning er følsom konkret og almengørende. Scenograf Siggi Oli Palmason vanvittigt sjove kostumer giver morskaben barokke vinger – Sorel gummistøvler med minkpels og skibriller var en af mine favortitter. Kom afsted til en lidt lang- 2 timer og 20 med pause, men ikke aldrig kedelig aften. For 135 kr fås ikke mere tragikomik i vinterkulden. Det er langt langt sjovere end TV.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 4 teatersæder

“SEX.VOLD.BLOD.SNASK” på Teater Får 302, Toldbodgade.
Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen.
Spilleperiode: 9. januar – 28. januar 2012, kl. 20.00 (17.00)
Billetter: 135 kr med de sædvanlige rabatter.

En tanke om ““SEX.VOLD.BLOD.SNASK” på Teater Får 302”

Skriv et svar