“Den Gyldne Drage” Holland House på Husets Teater.

At se en forestilling af Jacob F. Schokking er altid en visuel sansemættende dramatisk totaloplevelse. Denne gang akkopagneres “Spild af tids” videoprojektioner af en lige så gennemkomponeret og dramatisk kommenterende lydside af FM Einheit, der efter han forlod det tyske kultband Einstürzende Neubauten har haft en lang karriere som teaterlydmager.

Teksten er af den tyske dramatiker Roland Schimmelpfennig og er en fabel om den asiatiske restaurent “Den Gyldne Drage” og de mennesker, der bebor samme ejendom som restaurenten. Vi får 15 menneskeskæbner over 48 hurtige scener.  5 skuespillere spiller unge og gamle, mænd og kvinder på tværs af egen alder og køn. Teskten er skøn blanding af replik, regibemærkninger og lyrisk monolog. Vi følger en aften i ejendommen, hvor livet leves på kryds og på tværs med en gennegående historie om en syg tand og dens skæbnesvangre (symbolske) følger.

Schokking får som altid maksimalt ud af teksten, som kan forstås på mange planer: som en skæbnefortælling om indvandring, som en fortælling om fremmedgørelse, ser vi og forstår vi hinandens liv – tanden forsvinder til sidst, som om den aldrig har været der. Gør vi ikke det selv ?

Forestillingen kan kun anbefales, både som et lærestykke i, hvordan et moderne audio-visuelt teater skal gestaltes, men teksten lader også til eftertanke som et memento mori og et stykke social kritik.

Hvis jeg skal komme med et lille men, så tror jeg forestillingen ville have vundet ved at blive spillet på større scene. Vi er så tæt på skuespillerne at lyrikken i teksten nogen gange forsvinder. Men kom hid alle teaterglade, for kun 130 kr er du en stor teateroplevelse rigere.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 5 teatersæder

 “Den Gyldne Drage”,  Holland House på Husets Teater, Halmtorvet
Iscenesættelse og scenografi: Jacob F. Schokking 
Billetter: 130-190 kr./60-120 kr. for unge u. 25 år.
Varighed: 1 time og 20 min.

Skriv et svar