“Next to Normal” på Nørrebro Teater

“Next to Normal” punkterer på mange måder den udbredte fordom om, at musicalen er sukkersød meningstom underholdning. Det er en familiekrønike om at leve med en skitzofren kone og mor, og lige så meget musical som skævt teater. Den vandt i 2010 “Pulitzer Prize for Drama” som kun den niende muscal siden 1918.  Nørrebro Teaters danske version er overmåde vellykket. Det er lang tid siden, jeg har været i teatret, hvor bevægelsen i tilskuerrækkerne medførte højlydt snøften. Den historie trækker vand på den gode måde.

Instruktør Thomas Bendixen viser her mesterklasse. For det første lader han historien forblive så middelklasseamerikansk, som den er. Ikke nogen publikums-nedladende fordanskninger her. For det andet typecaster han forstillingen med nogen af vores bedste skuespiller-sangere. Cecilie Stenspil, Troels Lyby, Laus Høybye, Tom Jensen, Kenneth Müller Christensen og Kristine Marie Brendstrup leverer simpelthen alle storspil. De synger fremragende, og de spiller teater, så man får en klump i halsen. Der bliver fortalt så mange historier i historien, og de går alle ind. Om kærlighed, svigt, sygdom og bare almindeligt familieliv.

Kom afsted, forestilingen fortsætter kun til 15. april. Vil man prøve bare én musical i sit liv, så lad det blive denne. Det Nye Teater bør brække blod af misundelse. Nørrebro Teater har udviklet sig til at være førende hvad angår udviklingen af musikteatret. Reumert komiteen burde skamme sig, når de kan overse denne forestilling. Det er det mest interessante musicalteater i år i København.

Teaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurderingTeaterbloggens vurdering 5 teatersæder (6 sæder, hvis lyden havde været lige så fremragende som resten af forestillingen, skam dig lydmand !)

“Next to Normal” på Nørrebro Teater.
Instruktion Thomas Bendixen.
Spilleperiode: 18. februar til 15. april 2012.
Billetter 350-395 kr. 

En tanke om ““Next to Normal” på Nørrebro Teater”

Skriv et svar